Метою курсу - є вивчення біологічних, фізіологічних і господарських основ ягідних культур та особливостей виробництва ягід.

Вивчення дисципліни проводиться відповідно до вимог економічного та соціального розвитку України, з урахуванням сучасних досягнень науки у галузі,провідного вітчизняного і світового досвіду, практичних результатів ягідних, спеціалізованих господарств.

В результаті вивчення дисципліни студент набуває наступні компетентності: 

- уміння використовувати результати наукових дослідженьщодо забезпечення інтенсивних технологій, враховуючи їх особливості та користуючись передовим досвідом їх впровадження, розробляти наукові основи інтенсивних технологій вирощування ягідних культур.

здатність обґрунтовувати завдання досліджень, самостійно організовувати і обирати методи експериментальної роботи, інтерпретувати та представляти результати наукових експериментів, впроваджувати їх у виробництво.