Мета навчальної дисципліни - сформувати у студентів глибоке розуміння особливостей органічного виробництва продукції садівництва та виноградарства, ознайомити здобувачів з вимогами внутрішнього і зовнішнього органічних ринків та кращими практиками міжнародного досвіду в даній галузі.

По завершенні курсу дисципліни здобувачі  навчиться розв’язувати складні завдання і проблеми у сфері органічного садівництва та виноградарства і  згідно з вимогами освітньої програми здобудуть слідуючі компетентності:

СК 4. Здатність використовувати результати наукових досліджень для забезпечення розвитку садівництва та виноградарства, розробляти наукові основи інтенсивних технологій вирощування плодів, овочів і винограду.

СК 5. Здатність розробляти адаптивні системи землеробства для сільськогосподарських установ.

СК 6. Здатність презентувати результати професійної та наукової діяльності фахівцям і нефахівцям.

Програмними результатами навчання при вивченні дисципліни є:

ПРН 1. Спеціалізовані концептуальні знання фундаментальних і прикладних аспектів плодівництва, овочівництва та виноградарства на рівні новітніх досягнень, необхідні для дослідницької та/або інноваційної діяльності у галузі садівництва та виноградарства.

ПРН 2. Розробляти та реалізувати наукові та інноваційні проекти з урахуванням цілей, наявних обмежень, а також соціальних, економічних, екологічних і правових аспектів.

ПРН 3. Презентувати і обговорювати результати досліджень і проєктів, аргументи і висновки до фахівців і широкого загалу.

ПРН 4. Приймати ефективні рішення у сфері садівництва та виноградарства, визначати цілі та завдання, генерувати і порівнювати альтернативи, аналізувати сценарії та ризики.

ПРН 5. Здійснювати консультування та експертизу з питань інноваційних технологій у плодоовочівництві та виноградарстві.