Мета - формування спеціалістів зі знанням повного процесу виробництва продукції рослинництва, яке не завершується збиранням, а потребує продовження післязбиральної обробки, зберігання і переробки. За умовами сезонного виробництва лише якісне збереження і переробка продукції рослинництва забезпечують цілорічне харчування людини, тваринництву - корми, галузям переробної промисловості - сировину.
Завдання - знання закономірностей, які відбуваються в об'єктах зберігання чи переробки, що дадуть можливість застосовувати науково-обгрунтовані передові технології зберігання і переробки продукції рослинництва.
У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен знати:
- біологічні (фізіологічні) особливості різної рослинницької продукції;
- технологію післязбиральної обробки рослинницької продукції;
- методи визначення якості продукції різного цільового призначення;
- особливості продукції рослинництва як об'єктів зберігання;
- основні наукові принципи зберігання і переробки продукції рослинництва.
вміти:
- рекомендувати технологію післязбиральної обробки зернової маси, що надходить після збирання;
- складати план роботи, визначати потребу в автотранспорті, обладнанні первинної, вторинної та спеціальної обробки, тарі, пакувальних матеріалах; визначати потребу в сховищах;
- контролювати якість продукції, що зберігається і переробляється; готувати партії продукції до реалізації.
- Teacher: Людмила Кобринська