Мета - формування спеціалістів зі знанням повного процесу виробництва продукції рослинництва, яке не завершується збиранням, а потребує продовження післязбиральної обробки, зберігання і переробки. За умовами сезонного виробництва лише якісне збереження і переробка продукції рослинництва забезпечують цілорічне харчування людини, тваринництву - корми, галузям переробної промисловості - сировину.

     Завдання - знання закономірностей, які відбуваються в об'єктах зберігання чи переробки, що дадуть можливість застосовувати науково-обгрунтовані передові технології зберігання і переробки продукції рослинництва.

     У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен знати:

  • біологічні (фізіологічні) особливості різної рослинницької продукції;
  • технологію післязбиральної обробки рослинницької продукції;
  • методи визначення якості продукції різного цільового призначення;
  • особливості продукції рослинництва як об'єктів зберігання;
  • основні наукові принципи зберігання і переробки продукції рослинництва.

     вміти: 

  • рекомендувати технологію післязбиральної обробки зернової маси, що надходить після збирання;
  • складати план роботи, визначати потребу в автотранспорті, обладнанні первинної, вторинної та спеціальної обробки, тарі, пакувальних матеріалах; визначати потребу в сховищах;
  • контролювати якість продукції, що зберігається і переробляється; готувати партії продукції до реалізації.